​Lotta Krantz, kriminalvårdsinspektör, Anna Wallman, tillförordnad kriminalvårdschef, Fredrik Lundberg, tillförordnad regionchef och Linda Svensson, kriminalvårdsinspektör samt den nya promenadgården.
Bild: Nike Lundahl/Kriminalvården
​Lotta Krantz, kriminalvårdsinspektör, Anna Wallman, tillförordnad kriminalvårdschef, Fredrik Lundberg, tillförordnad regionchef och Linda Svensson, kriminalvårdsinspektör samt den nya promenadgården.

72 nya platser invigda vid Skogomeanstalten

KRIMINALVÅRDEN2024-05-20

Kriminalvården har invigt en ny byggnad vid Skogomeanstalten i Göteborg. Den nya byggnaden ger plats för ytterligare 72 intagna med dubbelbeläggning, fördelade på fyra avdelningar.

Det nya bostadshuset är enligt en text på Kriminalvårdens sajt det första av de totalt 31 nya byggnader som planeras på anstaltsområdet. Den nya byggnaden innehåller fyra avdelningar med 18 platser vardera, och är byggd för att ge hög säkerhet och en god arbetsmiljö åt medarbetarna.

”Det har funnits ett stort engagemang från Skogomes personal i det här projektet och jag vill tacka alla medarbetare för den kunskap och inspel som ni delar med er av”, betonade tillförordnade kriminalvårdschefen Anna Wallman vid invigningen, enligt artikeln på myndighetens sajt.

Anna Wallman berättade också att anstalten kommer att kunna ta emot 733 intagna när hela den nuvarande utbyggnadsplanen förverkligats, att jämföra med de 202 platser som finns i dag. Det innebär att alla bostadsrum i så fall är dubbelbelagda:

”Hela utbyggnaden planeras vara färdig hösten 2028. Då blir Skogome en av Kriminalvårdens största anstalter”, klargjorde hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA