Ågren skickade jobbmejl vidare till privat konto

TRANSPORTSTYRELSEN2017-09-06
Strax efter det att Maria Ågren informerats om att hon fick lämna posten som generaldirektör på Transportstyrelsen vidarebefordrade hon 100 mejl från sitt myndighetskonto till en privat mejladress, uppger SVT.

I januari fick Maria Ågren besked om att hon fick lämna sin tjänst på Transportstyrelsen. Det eftersom hon som generaldirektör fattat beslut om att göra avsteg från lagen och därmed riskerat att sekretessbelagd information röjdes.

Dagen efter beskedet började hon vidarebefordra mejl från sitt arbetskonto till en privat mejladress, rapporterar SVT.

Enligt de e-postloggar som SVT tagit del av innehåller mejlen information om Transportstyrelsens omskrivna it-skandal, som avslöjades i samband med det strafföreläggande för vårdslöshet med hemlig uppgift som Maria Ågren godtog i juni.

Det är oklart om de vidarebefordrade mejlen innehåller sekretessbelagda uppgifter. Maria Ågren förklarar i en skriftlig kommentar till SVT att ”det inte fanns sekretessbelagd information i mejlen utan att det var mer allmänna frågeställningar och diskussioner”.

Hon uppger att hon ville plocka med sig mejl som hade med förundersökningen att göra för att kunna redogöra för sina handlingar.

Artikeln uppdaterad 11 september 2017.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.