Ågren skickade jobbmejl vidare till privat konto

TRANSPORTSTYRELSEN2017-09-06

Strax efter det att Maria Ågren informerats om att hon fick lämna posten som generaldirektör på Transportstyrelsen vidarebefordrade hon 100 mejl från sitt myndighetskonto till en privat mejladress, uppger SVT.

I januari fick Maria Ågren besked om att hon fick lämna sin tjänst på Transportstyrelsen. Det eftersom hon som generaldirektör fattat beslut om att göra avsteg från lagen och därmed riskerat att sekretessbelagd information röjdes.

Dagen efter beskedet började hon vidarebefordra mejl från sitt arbetskonto till en privat mejladress, rapporterar SVT.

Enligt de e-postloggar som SVT tagit del av innehåller mejlen information om Transportstyrelsens omskrivna it-skandal, som avslöjades i samband med det strafföreläggande för vårdslöshet med hemlig uppgift som Maria Ågren godtog i juni.

Det är oklart om de vidarebefordrade mejlen innehåller sekretessbelagda uppgifter. Maria Ågren förklarar i en skriftlig kommentar till SVT att ”det inte fanns sekretessbelagd information i mejlen utan att det var mer allmänna frågeställningar och diskussioner”.

Hon uppger att hon ville plocka med sig mejl som hade med förundersökningen att göra för att kunna redogöra för sina handlingar.

Artikeln uppdaterad 11 september 2017.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.