Ams vill anställa trots neddragningar

NYHET2004-06-21

Arbetsmarknadsstyrelsen vill nyanställa utredare trots att man står inför personalneddragningar.

En central förhandling mellan ST och arbetsgivaren, centrala Ams i Stockholm, har slutat i oenighet. Förhandlingen gällde fyra tidsbegränsade nyanställningar till avdelningen för analys och utvärdering. Trots fackets protest har arbetsgivaren beslutat fullfölja anställningarna.

– Jag ser det som en kompetensväxling, säger Anders Persson, STs sektionsordförande på Ams. De tre nyanställda är samhällsvetare som ska placeras på en avdelning, där arbetsgivaren meddelat att personalen ska minskas från 40 till 26 personer. Dessutom finns redan tre anställda samhällsvetare med lång erfarenhet som nu riskerar att förlora jobbet.

Hela Ams ska minska personalen med cirka 300 tjänster och på det centrala kansliet betyder det totalt 60.

Även en lokal förhandling har slutat i oenighet och den gäller lokaliseringen av Ams kansli i centrala Stockholm. Facket motsätter sig att cirka 100 personer flyttas till kvarteret Elefanten intill Rosenbad, medan resten – 130 anställda – enligt planerna ska hålla till i Globenområdet

ST anser att det är ineffektivt att dela upp personalen och att det innebär en merkostnad, motsvarande sex eller fler tjänster. Ams har avslagit STs yrkande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA