Anställd på Trafikverket varnas

PERSONALANSVAR2010-04-08

En anställd på Trafikverket varnas för att han flera gånger har misskött sitt jobb och orsakat tågförseningar. Trots upprepade tillsägelser och stödinsatser har mannen fortsatt missköta sig.

Enligt de lokala tidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet har mannen i sitt arbete vid dåvarande Banverket vid upprepade tillfällen genom slarv orsakat förseningar för både gods- och persontrafik. Enligt utredningen ska den anställde ha somnat under arbetstid. Först sedan lokföraren ringt och väckt honom kunde ett tåg rulla in på Gävle station, betydligt senare än enligt tidtabell.

Vid ett annat tillfälle ska han ha täckt upp en försening av ett X2000-tåg genom att ljuga om att det berodde på spårbrist.

Arbetsgivaren har vid upprepade tillfällen gett tillsägelser och dessutom satt in stödinsatser. Trots det har tågklareraren fortsatt att missköta både arbetstider och arbetsuppgifter.

Personalansvarsnämnden konstaterar att den anställde allvarligt åsidosatt sina skyldigheter genom att inte följa arbetsledarens anvisningar om hur jobbet ska utföras och genom att inte iaktta gällande arbetstider. Trots att personen blivit varnad för andra förseelser vid ett tidigare tillfälle väljer nämnden att inte gå längre än till att utdela en ny varning.

”En lika mild bedömning kan emellertid inte påräknas vid ytterligare upprepad misskötsamhet”, citerar Gefle Dagblad ur beslutet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA