Anställd sade upp sig efter otillåtet distansarbete

ARBETSFÖRMEDLINGEN2023-03-21

Det blir ingen disciplinpåföljd för den arbetsförmedlare som tidigare i år anmäldes till Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd efter att ha distansarbetat från ett annat land. Personen har valt att säga upp sig.

Som Publikt tidigare rapporterat hade arbetsförmedlaren önskat att få vara ledig i mellandagarna, men hade inga semesterdagar kvar. Under dagarna mellan jul och nyår sjukskrev hon sig till en början, för att sedan övergå till distansarbete.

Efter ett telefonsamtal fattade chefen misstankar om att arbetsförmedlaren befann sig utomlands, något som senare bekräftades av myndighetens loggar.

Enligt Arbetsförmedlingens regelverk är distansarbete från annat land inte tillåtet och kvinnan anmäldes till myndighetens personalansvarsnämnd. Men eftersom hon sade upp sig en vecka senare har personalansvarsnämnden ingen möjlighet att pröva frågan om disciplinåtgärd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA