Anställda på Arbetsförmedlingen i Umeå fick gå hem efter hot

ARBETSFÖRMEDLINGEN2022-05-31
Alla anställda på Arbetsförmedlingens kontor i Umeå skickades hem på tisdagen efter ett externt hot. Även under onsdagen ska personalen arbeta hemifrån.

Ett hot riktades under tisdagen mot Arbetsförmedlingen i Umeå, och händelsen polisanmäldes. Vilket typ av hot det är vill polisen inte uttala sig om. STs klubbordförande Linnea Öberg var på plats och säger att händelsen hanterades på ett bra sätt.

– Det är klart att det skapade oro och tankar hos medarbetarna. Men enhetschefen och sektionschefen tog itu med det direkt och bokade in ett digitalt möte med all personal, för att informera om händelsen och meddela att alla måste lämna lokalerna. Och vi som var där hade ett gott samarbete.  Jag är stolt över att det sköttes så bra.

Under eftermiddagen kom besked om att alla ska arbeta på distans även under onsdagen. Ett digitalt informationsmöte är inplanerat på morgonen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.