Vadslagning ska ha skett vid flera tillfällen och en enhetschef ska ha känt till det inträffade utan att agera, skriver Gefle Dagblad.
Bild: Tommy Alvén/Mostphotos
Vadslagning ska ha skett vid flera tillfällen och en enhetschef ska ha känt till det inträffade utan att agera, skriver Gefle Dagblad.

Anställda slog vad om antalet döda i corona

FÖRSÄKRINGSKASSAN2020-12-16
Personal vid Försäkringskassan i Gävle har vid flera tillfällen slagit vad om hur många som skulle rapporteras avlidna till följd av coronapandemin. En enhetschef ska ha känt till vadslagningen, uppger Gefle Dagblad.

I samband med Folkhälsomyndighetens presskonferenser om pandemiläget sägs en grupp anställda vid Försäkringskassans kontor i Gävle ha organiserat vadslagning om hur många personer som skulle rapporteras avlidna med covid-19.

Vadslagning ska ha skett vid flera tillfällen och områdeschef Eva Alner Liljedahl fick information om det inträffade under fredagen 4 december. Måndagen efter samlade hon personalgruppen till ett möte om etiska koder för statsanställda, skriver Gefle Dagblad

En enhetschef ska ha känt till att det pågick vadslagning, utan att agera.

”Det innebär naturligtvis att det blir ett utredande samtal med mig. I övrigt går jag inte in på detaljer där, det är ett personalärende”, säger Eva Alner Liljedahl till Gefle Dagblad.

Tidningen har tagit del av ett dokument som beskriver en nyupprättad handlingsplan som bland annat innehåller en personalutbildning om värdegrund för statligt anställda.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Malin (ej verifierad) fre, 12/18/2020 - 06:17
Osmakligt 😧
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.