Bild: Samuel Unéus

Anstalten Hall får 120 nya platser

KRIMINALVÅRDEN2023-03-10

Kriminalvårdens klass 1-anstalt Hall utanför Södertälje byggs ut med ytterligare 120 platser för intagna. Den aktuella utbyggnaden och andra utbyggnader innebär att cirka 150 nya medarbetare rekryteras.

Den nya fängelsebyggnaden på Hallanstalten invigdes på torsdagen. Den är enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården den första etappen i en planerad modernisering och expansion av hela anläggningen. Vad som blir nästa etapp är ännu inte fastställt.

I den nya byggnaden finns 120 nya celler om 11 kvadratmeter vardera. 24 av dem har möjlighet till dubbelbeläggning. Det finns också sysselsättningslokaler, lokaler för vuxenutbildning och en idrottshall med träningsmaskiner. Lokalytan är mer än 7 000 kvadratmeter och i anslutning finns fyra promenadgårdar. Bygget har pågått sedan sommaren 2020.

”Idag är en stor och viktig dag för Hall och hela Kriminalvården. Vi har ett stort behov av fler platser i den högsta säkerhetsklassen”, kommenterade generaldirektör Martin Holmgren invigningen.

Den nu aktuella utbyggnaden och annan utbyggnad innebär att antalet arbetstillfällen vid anstalten ökar från cirka 250 till 400. Rekrytering pågår och har pågått under byggnationstiden. Enligt pressmeddelandet söker anstalten främst kriminalvårdare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA