Nya häktesplatser vid Beateberg

KRIMINALVÅRDEN2023-03-15

Kriminalvårdens nya häkte på Beateberg invigdes på tisdagen av generaldirektör Martin Holmgren. Den nya byggnaden har 44 celler, varav 8 med möjlighet till dubbelbeläggning. Ett trettiotal kriminalvårdare kommer att jobba i det nya häktet.

”Platssituationen är fortsatt mycket ansträngd och det är viktigt att vi får fram fler platser snabbt. Det har man verkligen lyckats med här på Beateberg, tack vare en fin insats av alla som har bidragit i det här projektet”, sade Martin Holmgren vid invigningen, enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården.

Den nya byggnaden ligger inne på Beatebergs befintliga anstaltsområde i Trångsund söder om Stockholm och har plats för 44 personer. Åtta av cellerna är förberedda för dubbelbeläggning, vilket ger en total kapacitet om 52 nya platser. Den första av fyra nya avdelningar tas i bruk direkt, och resterande börjar fyllas på med klienter från och med nästa vecka.

Byggnaden är enligt pressmeddelandet väl anpassad för att bedriva modern häktesverksamhet, med en bra och säker arbetsmiljö för medarbetarna. Utbyggnaden innebär att antalet arbetstillfällen vid anstalten och häktet mer än fördubblas. Beateberg är sedan tidigare en anstalt med 56 platser i säkerhetsklass 2 och 6 platser i klass 3.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA