Bild: Kriminalvården

Nytt häkte öppnar vid Hinseberg

KRIMINALVÅRDEN2023-04-14

Kriminalvården öppnar ett nytt häkte med 52 platser på anstalten Hinseberg. Häktet ska ta emot både manliga och kvinnliga klienter.

Hinseberg, som ligger i Frövi ett par mil norr om Örebro, är en anstalt med 110 platser som endast är avsedda för kvinnor. Men det nya häktets 52 platser ska kunna användas för både män och kvinnor, skriver Kriminalvården i ett pressmeddelande.

”Det innebär att Hinseberg för första gången kommer att ta emot frihetsberövade män. De häktade kommer dock inte att träffas eftersom det är ett restriktionshäkte”, betonar kriminalvårdschef Daniel Hultman i pressmeddelandet.

Den nya utbyggnaden innebär att det sammanlagda antalet arbetstillfällen vid anstalten och häktet ökar från 126 till 179. Rekryteringen har pågått parallellt under utbyggnaden.

”Vi söker fortsatt fler medarbetare och då främst kriminalvårdare. Att arbeta inom Kriminalvården är ett samhällsviktigt jobb, och vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter”, framhåller Daniel Hultman.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA