Nytt häkte invigt vid Högsboanstalten

KRIMINALVÅRDEN2023-05-17

Kriminalvården har invigt ett nytt restriktionshäkte på anstalten Högsbo i Västra Frölunda. Häktet har 36 celler som med dubbelbeläggning kan ta emot upp till 44 intagna. Högsbo har sedan tidigare ett gemensamhetshäkte med 40 platser.

I ett pressmeddelande skriver Kriminalvården att den nya byggnaden är väl anpassad för modern häktesverksamhet och ska erbjuda personalen en bra och säker arbetsmiljö.

”Ett otroligt viktigt och välkommet restriktionshäkte. En byggnad som kommer att erbjuda en god arbetsmiljö och bra möjligheter för de häktade att förbereda sig för sina rättsliga processer”, framhöll generaldirektör Martin Holmgren i samband med invigningen.

I slutet av maj räknar myndigheten med att ta emot de första åtta klienterna.

Den nya utbyggnaden innebär att antalet arbetstillfällen vid anstalten och häktet ökar från 92 till 128. Rekrytering av personal har pågått parallellt med utbyggnaden.

”Vi söker fortsatt fler medarbetare och då främst kriminalvårdare. Att arbeta inom Kriminalvården är ett samhällsviktigt jobb, och vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter”, understryker anstaltschefen Katarina Nordin Scott i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA