Antalet arbetslösa har slutat att öka

SCB2004-09-14

För första gången sedan november 2002 ökar inte antalet arbetslösa jämfört med ett år tidigare. Det framgår av SCBs arbetskraftsundersökning för augusti.

Antalet arbetslösa uppgick i augusti till 248 000 personer eller 5,5 procent av arbetskraften. Jämfört med augusti förra året ligger både förändringen i antalet och andelen arbetslösa inom SCBs så kallade statistiska felmarginal.

Antalet sysselsatta var i augusti 4 271 000. vilket inte är någon större skillnad jämfört med samma tid året innan. Antalet fast anställda har dock minskat med 61 000, något som uppvägs av att de tidsbegränsat anställda har ökat i ungefär samma omfattning.

Mellan juli och augusti i år ökade antalet sysselsatta. Utvecklingen på arbetsmarknaden var därmed på kort sikt positiv både när det gällde sysselsatta och arbetslösa.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA