Arbetarskydd får privat ägare

MEDIA2006-12-12

Arbetsmiljöverket har sålt tidningen Arbetarskydd till medieförlaget Talentum. Bara fyra av de åtta anställda på tidningen får anställning hos den nya arbetsgivaren.

De övriga fyra har erbjudits och accepterat kompensation för att de inte får vara kvar. Vilken kompensation de fått är hemligt. Processen är i enlighet med reglerna för övergång av verksamhet.

Jan-Erik Strömbäck är en av de reportrar som nu blir utan jobb:

– Det här har varit en process som har pågått sedan ett år tillbaka. Vi har fått bra information hela tiden. Jag hade hoppats få jobb där, men jag är nöjd med den här lösningen också.

– Som arbetstagare har man inte så mycket att säga till om i det läget, konstaterar STs arbetsplatsombud Mattias Davidsson.

– Vi har jobbat ihop väldigt länge, och man kan alltid diskutera hur mycket frivillighet det ligger i sådana här överenskommelser.

Talentum äger sedan tidigare tidningarna Lag & Avtal och Miljörapporten.

─ Förvärvet ska ses som en del i vår strategi att bli ledande inom de affärsområden vi är verksamma på, säger Christer Björkin, vd för Talentum Sweden AB, i ett pressmeddelande.

– Vi kommer att utveckla tidningen och webben kraftigt under nästa år.

– Det som känns positivt är att tidningen lever vidare. Än så länge vet vi inte så mycket om hur tidningen ska se ut framöver – men man kan ju inte göra lika mycket på hälften så många medarbetare, säger Mattias Davidsson.

Johanna Kronlid, idag chefredaktör på Lag & Avtal, blir ny ansvarig utgivare också för Arbetarskydd.

Arbetarskydd har en upplaga på 17 000 exemplar och kommer ut med 14 nummer i år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA