Arbetsförmedlare fick avsked

ANSVAR2007-04-18

Arbetsförmedlingen har beslutat avskeda två arbetsförmedlare anställda i Staffanstorp. De båda har bland annat anklagats för att motarbeta arbetsförmedlingens chef.

De två anställda har varit avstängda från sina arbeten under några veckor, i avvaktan på en noggrannare utredning. Nu har Ams personalansvarsnämnd beslutat att de två ska avskedas, skriver Sydsvenskan. Enligt personalansvarsnämnden har de båda grovt åsidosatt sina åligganden gentemot arbetsgivaren och förtroendet för dem har upphört.

– Det är tråkigt att vi kommit till en sådan situation att det tvingats fram ett beslut om avsked. Samtidigt är det helt oacceptabelt att den typen av beteende förekommer, säger länsarbetsdirektör Agneta Roström till tidningen.

Till grund för ansvarsnämndens beslut ligger en enskild händelse i arbetsförmedlingens personalrum den 16 februari då de båda tjänstemännen ska ha uttalat sig kränkande om sin chef. Chefen informerades om vad som hänt av andra anställda och sedan länsarbetsnämndens juridiska enhet blivit inkopplad blev de två avstängda.

Såväl de avskedade männen som chefen är medlemmar i ST. Inför sammanträdet i personalansvarsnämnden var ST:s linje att en varning borde räcka.

– Våra jurister ska titta på ärendet och avgöra om vi driver det vidare. Vårt förslag var att de båda skulle få en varning, det var det längsta vi kunde sträcka oss till, säger ombudsmannen Ruth Larsson till Sydsvenskan.

Den utredning som personalansvarsnämnden låtit göra visar att de två avskedade arbetsförmedlarna under lång tid uppträtt olämpligt. Utredningen bygger på intervjuer med samtliga anställda vid den lokala arbetsförmedlingen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA