Arbetsförmedlingen öppnar kansli för industrijobb

ARBETSFÖRMEDLINGEN2022-09-07

På fredag öppnar Arbetsförmedlingen ett nytt kansli i Skellefteå. Där ska arbetet med att lösa arbetskraftsbehovet vid stora företagsetableringar samordnas, när det nu skapas tiotusentals nya industrijobb i Sverige, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Nya arbetssätt ska bidra till att lösa arbetskraftsbristen vid större företagsetableringar, skriver Arbetsförmedlingen i pressmeddelandet. Det nya kansliet i Skellefteå kommer även att ha medarbetare i Norrbottens län och får i uppdrag att bidra till förbättrad samverkan med kommuner och arbetsgivare vid större företagsetableringar.

De nya industrijobben runt om i hela landet skapas kring olika branscher som batterifabriker och fossilfri stålproduktion. Enligt pressmeddelandet kommer de nya jobben att stärka Sverige genom att fler får arbete och säkerställa att svensk ekonomi även i framtiden kommer att vara konkurrenskraftig.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.