Arbetsförmedlingen öppnar kansli för industrijobb

ARBETSFÖRMEDLINGEN2022-09-07
På fredag öppnar Arbetsförmedlingen ett nytt kansli i Skellefteå. Där ska arbetet med att lösa arbetskraftsbehovet vid stora företagsetableringar samordnas, när det nu skapas tiotusentals nya industrijobb i Sverige, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Nya arbetssätt ska bidra till att lösa arbetskraftsbristen vid större företagsetableringar, skriver Arbetsförmedlingen i pressmeddelandet. Det nya kansliet i Skellefteå kommer även att ha medarbetare i Norrbottens län och får i uppdrag att bidra till förbättrad samverkan med kommuner och arbetsgivare vid större företagsetableringar.

De nya industrijobben runt om i hela landet skapas kring olika branscher som batterifabriker och fossilfri stålproduktion. Enligt pressmeddelandet kommer de nya jobben att stärka Sverige genom att fler får arbete och säkerställa att svensk ekonomi även i framtiden kommer att vara konkurrenskraftig.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.