Annons:

Arbetsförmedlingen ska samarbeta med Utbetalningsmyndigheten

ARBETSFÖRMEDLINGEN2023-11-24

Regeringen har fattat beslut om att Arbetsförmedlingen ska ha ett nära samarbete med nya Utbetalningsmyndigheten. ”Fusket och bidragsbrottsligheten ska bort”, kommenterar arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson, L, regeringens beslut i ett pressmeddelande.

Utbetalningsmyndigheten, som inrättas vid årsskiftet, ska motverka felaktiga utbetalningar och bidragsbrott i välfärdssystemen. I ett pressmeddelande skriver regeringen att den nya myndigheten behöver få relevant information och samverka med ett antal andra myndigheter. Därför har regeringen beslutat att Arbetsförmedlingen ska tillhandahålla uppgifter och samverka med Utbetalningsmyndigheten.

”Det är viktigt att Arbetsförmedlingen har möjlighet att dela med sig av informationen som möjliggör Utbetalningsmyndighetens arbete mot felaktiga utbetalningar från vår välfärd. Myndigheternas samverkan är central för att motverka och hitta felaktiga utbetalningar. Fusket och bidragsbrottsligheten ska bort”, kommenterar arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson, L, beslutet i pressmeddelandet.

Utbetalningsmyndigheten kommer att ha två huvuduppgifter. Den ena är att förebygga, förhindra och upptäcka felaktiga utbetalningar. Den andra är att ansvara för administration av utbetalningar från vissa statliga myndigheter. Arbetsförmedlingen är enligt pressmeddelandet en av flera myndigheter som ska dela med sig av information för analys och få ett uppdrag att samverka med Utbetalningsmyndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA