Åsa Erba-Stenhammar.
Bild: Malin Hansson
Åsa Erba-Stenhammar.

»Arbetsgivarna tar inte sitt samhällsansvar«

AVTAL2016-12-13
Arbetsgivarverket ska även i 2017 års avtalsrörelse verka för ett sifferlöst centralt avtal för myndighetsanställda. »Jag tycker inte att arbetsgivarna tar sitt samhällsansvar«, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

På Arbetsgivarverkets årsmöte i november antog de cirka 130 deltagande myndighetscheferna ett beslut om inriktningen för nästa avtalsrörelse.

Som flera gånger tidigare vill arbets­givar-organisationen att lönebildningen enbart ska ske lokalt, vilket innebär att det centrala avtalet inte ska innehålla några siffror för löneökningarnas storlek.

Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR – där ST ingår – har hittills motsatt sig sifferlösa avtal.

– Jag tycker inte att staten via Arbets­givarverket tar sitt samhälls­ansvar. Om man vill ha en löneutveckling i balans med samhällsekonomin är det naturligt för oss att ha siffror i avtalet, säger Åsa Erba-Stenhammar.

ST har inte formulerat sina avtalskrav ännu, det sker först under våren, men Åsa Erba-Stenhammar är över­tygad om att kravet på siffror i det centrala avtalet står fast.

– Det råder ingen tvekan om att medlemmarna vill ha siffror och tydligt avgränsade avtalsperioder, säger hon.

I inriktningsbeslutet skriver Arbetsgivarverket att man vill individanpassa anställningsvillkoren genom enskilda överenskommelser. Det ska stödja arbets­linjen och »i möjligaste mån« stimulera till ett längre arbetsliv.

En annan målsättning är att verksamhetsanpassa arbetstiden, vilket betyder att verksamheter ska kunna bemannas under de tider de efterfrågas av medborgare och kunder – det vill säga utanför kontorstid.

Åsa Erba-Stenhammar saknar en strategi för kompetensförsörjningen i inriktningsbeslutet.

– Jag är förvånad över att de inte lyfter fram behovet av att vara en attraktiv arbetsgivare. Staten behöver rekrytera de bästa för att bli en statsförvaltning i världsklass. Men här skriver man bara om effektivitet och anpassad arbetstid, vilket knappast är det som gör statsförvaltningen till en attraktiv arbetsplats.

En viktig avtalsfråga är hur den avi­serade omlokaliseringen av myndigheter ska underlättas, anser Åsa Erba-Stenhammar.

– I den senaste avtalsrörelsen yrka­de Arbetsgivarverket på att rätten till flytt­ersättning skulle tas bort och rätten till flytt­ledighet begränsas. Jag hoppas de inte återkommer med de kraven 2017.

Det nuvarande avtalet på det statliga området är ettårigt och gäller till 30 september 2017.

Offentliganställdas förhandlingsråd

ST ingår i OFR, Offentliganställdas förhandlingsråd, där förbundet förhandlar tillsammans med Polisförbundet, Försvarsförbundet, Officersförbundet, Tull-Kust och de statligt anställda inom Lärarförbundet, Vårdförbundet, SFHL och Ledarna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Avtalsrörelse
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.