Arbetsgivarna vinner i tvister om las

ANSTÄLLNINGSSKYDD2012-02-29

Arbetsgivarna får ett allt större spelrum att strunta i turordningsreglerna vid uppsägning. Det hävdar forskaren Catharina Calleman, som granskat Arbetsdomstolens domar 2008-2010.

Catharina Calleman, lektor vid Örebro universitet, drog redan i sin avhandling för tolv år sedan slutsatsen att skyddet mot godtycke vid uppsägningar var svagt. Den granskning hon nu har gjort tyder på att turordningsreglerna fått en ännu svagare ställning under senare år.

Av de tio tvister som gått till Arbetsdomstolen under 2008-2010 vann arbetsgivarsidan åtta.

”Till exempel tänjer domstolen på vad som kan ingå i begreppet arbetsbrist, och arbetsgivarens önskemål om att sänka löner och att bli av med lågpresterande anställda tillmötesgås”, förklarar hon i ett pressmeddelande.

Det kan ske genom att arbetsgivaren pekar ut arbetsbrist enbart för vissa arbetsuppgifter eller vissa arbetstagare.

Arbetsgivare kan också använda sig av omplacering för att bli av med oönskade anställda. När en medarbetare med lång anställningstid erbjuds andra, sämre arbetsuppgifter tackar personen kanske nej, och då kan arbetsgivaren gå vidare med uppsägning.

Catharina Calleman tycker att kritiken mot ”stelbenta regler” i lagen om anställningsskydd, las, inte stämmer överens med verkligheten:

”Genom att tänja på reglerna går arbetsgivarens och arbetsledningsrättens intressen redan i dag vinnande ur tvisten på bekostnad av anställningsskyddet.”

Granskningen av Arbetsdomstolens domar ingår i en ny bok om rätten i den ekonomiska krisen, skriven av forskare vid Örebro universitet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Inlagt av samsam (ej verifierad) tors, 03/01/2012 - 13:43
Helt sjukt!
Man borde se över reglerna och stärka LAS omgående.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA