Åtta av tio mot regeringsingrepp

TCO2008-01-11

Väljarna går emot regeringens förslag att begränsa möjligheten att försäkra sig mot sjukdom. Enligt en opinionsundersökning som TCO låtit genomföra är åtta av tio kritiska till förslaget.

Regeringens förslag är att en enskild person inte ska kunna få ut mer än 75 procent av sin lön vid långvarig sjukskrivning. Den som har en försäkring som ger högre sjukersättning kommer ändå inte att få ut mer, eftersom Försäkringskassan enligt förslaget i så fall minskar sin sjukersättning.

Bland remissinstanserna har kritiken varit massiv från såväl fackliga organisationer och arbetsgivare som från försäkringsbranschen, konstaterar Rapport i Sveriges Television.

Nu presenterar TCO en opinionsundersökning bland 1 000 personer som visar att åtta av tio anser att man ska kunna teckna tilläggsförsäkringar som ger högre ersättning än den staten betalar ut. Cirka sju av tio tycker att det är fel att sänka ersättningen för de långtidssjuka. Sex av tio säger att deras förtroende för regeringen har minskat på grund av förslagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA