Avtalsförhandlingar in i det sista

AVTAL2017-09-29
I morgon, lördag, går löneavtalet för statligt anställda ut. ”Vi är i ett slutskede, men jag vet inte nu om vi kommer att bli klara i tid”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

Just nu pågår avtalsförhandlingar för anställda som arbetar på statliga myndigheter. Avtalet går ut vid midnatt i morgon, lördag 30 september.

ST förhandlar tillsammans med åtta andra förbund på det statliga området i förhandlingsorganisationen Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR.

I dag träffades företrädare för STs avdelningar på myndigheterna för en avstämning av förhandlingsläget.

STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar, som också är förhandlingsledare för OFR, säger till Publikt att det pågår intensiva förhandlingar.

–  Det är en del frågor som är klara, andra diskuterar vi och ytterligare andra är stängda. Jag vet inte nu om vi kommer bli klara i tid, förklarar hon.

Det här är Offentliganställdas förhandlingsråd

Den del av Offentliganställdas förhandlingsråd som ST ingår, och som verkar på det statliga förhandlingsområdet, förkortas OFR/S,P,O. S, P, O står för statstjänstemän, poliser och officerare. 

Nytt för i år är att det är nio förbund som ingår i förhandlingsorganisationen sedan Reservofficerarna gått över till OFR från Saco. Dessa är: ST, Officersförbundet, Polisförbundet, Försvarsförbundet, Tull-Kust, Vårdförbundet, Ledarna, Lärarförbundet och Reservofficerarna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Avtalsrörelse
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.