Avtalsförhandlingar in i det sista

AVTAL2017-09-29

I morgon, lördag, går löneavtalet för statligt anställda ut. ”Vi är i ett slutskede, men jag vet inte nu om vi kommer att bli klara i tid”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

Just nu pågår avtalsförhandlingar för anställda som arbetar på statliga myndigheter. Avtalet går ut vid midnatt i morgon, lördag 30 september.

ST förhandlar tillsammans med åtta andra förbund på det statliga området i förhandlingsorganisationen Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR.

I dag träffades företrädare för STs avdelningar på myndigheterna för en avstämning av förhandlingsläget.

STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar, som också är förhandlingsledare för OFR, säger till Publikt att det pågår intensiva förhandlingar.

– Det är en del frågor som är klara, andra diskuterar vi och ytterligare andra är stängda. Jag vet inte nu om vi kommer bli klara i tid, förklarar hon.

Det här är Offentliganställdas förhandlingsråd

Den del av Offentliganställdas förhandlingsråd som ST ingår, och som verkar på det statliga förhandlingsområdet, förkortas OFR/S,P,O. S, P, O står för statstjänstemän, poliser och officerare.

Nytt för i år är att det är nio förbund som ingår i förhandlingsorganisationen sedan Reservofficerarna gått över till OFR från Saco. Dessa är: ST, Officersförbundet, Polisförbundet, Försvarsförbundet, Tull-Kust, Vårdförbundet, Ledarna, Lärarförbundet och Reservofficerarna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Avtalsrörelse
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA