Begär besked om utförsäkring

RIKSDAGEN2009-09-03

Riksdagens socialförsäkringsutskott kräver svar från ansvarig minister Cristina Husmark Pehrsson om vad som händer med långtidssjukskrivna som blir utförsäkrade.

Över 50 000 sjuka människor utförsäkras från sjukförsäkringen i år, enligt Försäkringskassans beräkningar. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill ha besked om hur regeringen planerar att dessa människor ska tas om hand. I en begäran till socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén, M, begär oppositionspartiernas åtta utskottsledamöter ett extra sammanträde för att få en fullständig redogörelse från socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson, M.

”Den moderatledda regeringen har inte haft förmåga att se reformens hela kedja, från utformning till effekter. Därför är det angeläget att riksdagen får insyn i det fortsatta förloppet kring förändringar av sjukförsäkringen”, skriver utskottets vice ordförande Veronica Palm, S, i ett pressmeddelande.

Enligt Riksdagsordningen måste utskottsordförande kalla till sammanträde om minst fem ledamöter begär det.

”Vi måste använda vår parlamentariska makt för att få insyn och inflytande över framtiden för dem som nu är oroliga för att bli utförsäkrade. Vi kan inte vänta på att moderaterna ska misslyckas igen och tusentals sjuka bli offer för dålig politik”, skriver Veronica Palm.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA