Begär prislapp för omlokaliseringen

MOTION2005-11-23

Riksdagen bör begära den totala prislappen för utlokaliseringen av statliga verk från Stockholm. Det skriver den moderata riksdagsledamoten Marietta de Pourbaix-Lundin i en motion.

Marietta de Pourbaix-Lundin hänvisar till att de fackliga organisationerna räknar med att bara tio procent av de berörda medlemmarna kommer att följa med till den nya orten.

Hon hänvisar också till STs beräkning att varje utflyttat arbetstillfälle kommer att kosta över en miljon kronor.

I motionen skriver Marietta de Pourbaix-Lundin att kostnaderna för utlokaliseringen inte utretts och att det saknas en konsekvensbeskrivning av hur verksamheten vid myndigheterna påverkas. Därför är det angeläget att regeringen snarast återkommer till riksdagen med den totala prislappen, menar hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA