Belönade för minskade väntetider

BONUS2007-02-26

Bolagsverkets anställda fick en särskild bonus för att hålla nere väntetiderna. Bonusen fick avsedd effekt, berättar Roland Höglund på Bolagsverket för Dagens Nyheter.

Anställda vid Bolagsverkets registeravdelning och kassa fick dela på 2,3 miljoner kronor i bonus. Det blir i genomsnitt 6 833 kronor per person.

Orsaken var att myndigheten ville pröva nya vägar för att minska antalet ärenden som stod på tur, berättar Bolagsverkets tillförordnade generaldirektör Roland Höglund för Dagens Nyheter.

Han förklarar för tidningen att det inte är skattebetalarna som får betala bonusen, eftersom verksamheten är avgiftsfinansierad.

Pengarna ska ha betalats ut i juli och i november förra året. Några planer på att använda bonus som stimulans den närmaste tiden finns inte, enligt Roland Höglund.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA