Besked om nya omlokaliseringar i dag

OMLOKALISERING2018-01-22
Regeringen har i dag offentliggjort att 500 anställda på SIDA ska flytta till Botkyrka, vilket är omkring 40 minuter med pendel från Stockholm. Ytterligare besked om omlokaliseringar väntas under dagen erfar SVT.

Regeringen har aviserat pressträffar i Botkyrka och på Tullverket i Limhamn och väntas då presentera vilka myndigheter, eller delar av myndigheter, som ska omlokaliseras från Stockholm.

Enligt SVTs källor rör det sig om totalt 900 statliga tjänster. Regeringen har nu på morgonen offentliggjort att 500 anställda på SIDA i Stockholm ska flytta till Botkyrka. Myndigheten har också utlandskontor och kontor i Visby och Härnösand. 

 ”Det är också viktigt att staten ökar sin närvaro i storstädernas ytterområden”, skriver vice statsminister Isabella Lövin, MP, i ett pressmeddelande.

Datum för flytten är inte bestämt utan myndigheten ska först göra en konsekvensanalys av flytten. Den ska vara klar 1 augusti 2018.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Omlokalisering
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.