Carnhede upprörd över Bildts agerande

UD2006-12-06

– Det är oacceptabelt att en människa som har ett arbete inte ska få någon lön. STs ordförande Annette Carnhede anser att Carl Bildt ägnar sig åt mobbning.

Den före detta statssekreteraren och ST-medlemmen Lars Danielsson har fortfarande inte fått vare sig lön eller arbetsuppgifter.

På fredag ska lokala facket på UD träffa expeditionschefen för att försöka hitta någon lösning. Därför har ärendet ännu inte förts upp på central nivå.

– Men vi håller oss informerade, säger Annette Carnhede.

Hon tycker att det är uppseendeväckande att utrikesminister Carl Bildt hamnat i en personlig vendetta mot en av sina anställda.

– Det går inte längre att tala om att staten är ett föredöme som arbetsgivare.

Att vägra ge en person några arbetsuppgifter är enligt Annette Carnhede ett känt sätt att mobba ut en person på arbetsplatsen.

– Och det är särskilt grovt att inte betala ut någon lön.

Hon menar att Carl Bildts agerande sänder ut dåliga signaler i statsförvaltningen:

– När den högsta statstjänstemannen vi haft blir behandlad på det här sättet, vad ska då vanliga tjänstemän tänka?

Annette Carnhede hoppas att det hela är ett misslyckande i arbetet och att det snart kommer att rättas till.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA