Bild: UNICEF/UN0251401/Nesbitt

Charlotte Petri Gornitzka ny generaldirektör för MSB

MSB2021-09-30

Charlotte Petri Gornitzka har utsetts till ny generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Det meddelade inrikesminister Mikael Damberg i dag.

Charlotte Petri Gornitzka, som i dag arbetar som chef på FNs barnfond Unicef, kommer att börja sitt nya jobb på MSB den 10 december.

”Med hennes breda kunskap och erfaren­heter kommer hon att kunna leda myndig­heten i arbetet med de betydande utmaningar vi står inför, inte minst åter­upp­bygg­naden av det civila försvaret” kommenterar inrikes­minister Mikael Damberg utnämningen i ett pressmeddelande.

Charlotte Petri Gornitzka kommer att ersätta Camilla Asp, som har varit tillförordnad generaldirektör sedan den tidigare MSB-chefen Dan Eliasson lämnat posten i januari.

Dan Eliasson hade då fått hård kritik för att ha rest till Kanarieöarna under jul- och nyårshelgerna när Sverige var inne i den andra vågen av coronasmitta.

Enligt SVT Nyheter har även Charlotte Petri Gornitzka varit ifrågasatt, då hon år 2010 som nytillträdd generaldirektör för biståndsmyndigheten Sida fortsatte att lyfta lön från sin tidigare arbetsgivare Rädda Barnen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

MSB
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA