Chef anmäls för påstådda sextrakasserier

TRAFIKVERKET2019-05-09
Trafikverket anmäler en manlig chef för att ha låtsats visa sitt könsorgan för en kvinnlig kollega. Mannen ska också ha antytt för andra kolleger att de båda har haft en sexuell relation. Chefen försvarar sig med att det hela var på skoj, rapporterar SVT.

Under en personalutbildning på Arlanda i februari hälsade en manlig chef på en kvinnlig kollega från en annan avdelning genom att låtsas visa sitt kön. I anslutning till det sa chefen: ”Om jag gör så här så kanske du känner igen mig?”, uppger SVT.

Enligt anmälan, som SVT tagit del av, ska mannen också ha antytt för andra som var närvarande på utbildningen att han skulle ha haft en sexuell relation med kvinnan. De båda känner inte varandra sedan tidigare.

Mannen själv förvarar sig med att han försökte hitta ett sätt att skämta på och att det hela var ett infall i stunden, enligt SVT.

Trafikverket har valt att anmäla till personalansvarsnämnden. Dessutom ser verket över om det är möjligt för honom att fortsätta som chef, med tanke på misstankarna mot honom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.