Chef anmäls för påstådda sextrakasserier

TRAFIKVERKET2019-05-09

Trafikverket anmäler en manlig chef för att ha låtsats visa sitt könsorgan för en kvinnlig kollega. Mannen ska också ha antytt för andra kolleger att de båda har haft en sexuell relation. Chefen försvarar sig med att det hela var på skoj, rapporterar SVT.

Under en personalutbildning på Arlanda i februari hälsade en manlig chef på en kvinnlig kollega från en annan avdelning genom att låtsas visa sitt kön. I anslutning till det sa chefen: ”Om jag gör så här så kanske du känner igen mig?”, uppger SVT.

Enligt anmälan, som SVT tagit del av, ska mannen också ha antytt för andra som var närvarande på utbildningen att han skulle ha haft en sexuell relation med kvinnan. De båda känner inte varandra sedan tidigare.

Mannen själv förvarar sig med att han försökte hitta ett sätt att skämta på och att det hela var ett infall i stunden, enligt SVT.

Trafikverket har valt att anmäla till personalansvarsnämnden. Dessutom ser verket över om det är möjligt för honom att fortsätta som chef, med tanke på misstankarna mot honom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA