Civil utredare hotas av avsked

POLISEN2019-10-01
En civilanställd utredare vid Polisen i Gävleborgs län hotas av avsked. Enligt ledningen för Polisen i region mitt har arbetsgivarens förtroende för medarbetaren rubbats ”på ett oåterkalleligt sätt”.

I en anmälan till personalansvarsnämnden begär ledningen för polisregionen att medarbetaren, som arbetar som bedrägeriutredare, ska skiljas från sin anställning. Grunden för begäran har hemligstämplats av polisledningen. Det pågår en utredning kring medarbetaren vid enheten för särskilda utredningar.

Enligt anmälan till personalansvarsnämnden är kan den anställdes agerande inte ”accepteras i något avseende”.

”Jag kommenterar inte enskilda eller pågående ärenden”, säger Michael Andersson, chef för gruppen för skiljande- och disciplinärenden i region mitt, till Nyhetsbyrån Siren.

Polisen i region mitt anser inte att en omplacering är aktuell för medarbetaren. I anmälan skriver man att det vore ”oskäligt att kräva” att utredaren ska erbjudas någon annan anställning hos arbetsgivaren.

Enligt uppgifter i SVT ska utredaren ha gjort upprepade otillåtna slagningar i polisregistret som inte haft med hans arbete att göra.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.