CSN nyanställer i Kiruna

CENTRALA STUDIESTÖDSNÄMNDEN2022-05-06

Centrala studiestödsnämnden, CSN, utvidgar sin verksamhet i Kiruna genom att nyanställa 21 personer. Rekryteringarna är enligt ett pressmeddelande en följd av att fler väljer att studera.

En gruppchef och 20 studiestödsutredare ska nyanställas av CSN i Kiruna. Anledningen är enligt myndighetens pressmeddelande att studerandet i Sverige uppgår till nya rekordnivåer.

”Det är fler som studerar i Sverige och därmed större efterfrågan på studiemedel. Vi behöver bli fler och därför utökar vi verksamheten med 21 tjänster. Det är en stor ökning och en satsning från CSNs sida på Kirunakontoret”, konstaterar CSNs kontorschef i Kiruna, Ann-Sofie Fjällborg, i pressmeddelandet.

Bakom utökningen ligger också regeringens beslut om ett nytt offentligt omställningsstudiestöd som ska lanseras under hösten. Satsningen som syftar till att ge människor mitt i livet att vidareutbilda sig, gör att CSN enligt pressmeddelandet ser bråda tider framför sig.

”Vi är glada över tillströmningen av studenter och att kunna bidra till att folk studerar, det känns meningsfullt. Det svenska studiestödet är ett av de mest generösa i världen”, framhåller Ann-Sofie Fjällborg.

I dag arbetar ett 80-tal anställda vid CSNs kontor i Kiruna. Utöver kundservice har kontoret sedan några år inriktats mot utredning och beviljande av studiestöd.

”Vi har ett välfungerande kontor och en stabil verksamhet i Kiruna. Det är roligt att vi på CSN i Kiruna kan vara med och bidra och skapa nya jobb i den heta arbetsmarknad som råder i norr”, understryker Ann-Sofie Fjällborg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Studiemedel CSN
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.