CSN nyanställer i Kiruna

CENTRALA STUDIESTÖDSNÄMNDEN2022-05-06
Centrala studiestödsnämnden, CSN, utvidgar sin verksamhet i Kiruna genom att nyanställa 21 personer. Rekryteringarna är enligt ett pressmeddelande en följd av att fler väljer att studera.

En gruppchef och 20 studiestödsutredare ska nyanställas av CSN i Kiruna. Anledningen är enligt myndighetens pressmeddelande att studerandet i Sverige uppgår till nya rekordnivåer.

”Det är fler som studerar i Sverige och därmed större efterfrågan på studiemedel. Vi behöver bli fler och därför utökar vi verksamheten med 21 tjänster. Det är en stor ökning och en satsning från CSNs sida på Kirunakontoret”, konstaterar CSNs kontorschef i Kiruna, Ann-Sofie Fjällborg, i pressmeddelandet.

Bakom utökningen ligger också regeringens beslut om ett nytt offentligt omställningsstudiestöd som ska lanseras under hösten. Satsningen som syftar till att ge människor mitt i livet att vidareutbilda sig, gör att CSN enligt pressmeddelandet ser bråda tider framför sig.

”Vi är glada över tillströmningen av studenter och att kunna bidra till att folk studerar, det känns meningsfullt. Det svenska studiestödet är ett av de mest generösa i världen”, framhåller Ann-Sofie Fjällborg.

I dag arbetar ett 80-tal anställda vid CSNs kontor i Kiruna. Utöver kundservice har kontoret sedan några år inriktats mot utredning och beviljande av studiestöd.

”Vi har ett välfungerande kontor och en stabil verksamhet i Kiruna. Det är roligt att vi på CSN i Kiruna kan vara med och bidra och skapa nya jobb i den heta arbetsmarknad som råder i norr”, understryker Ann-Sofie Fjällborg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Studiemedel CSN
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.