Delegation föreslås bli kvar

DELEGATIONEN MOT SEGREGATION2019-03-29
I dag aviserade regeringen att man föreslår att myndigheten Delegationen mot segregation, Delmos, ska få finansiering för att fortsätta sin verksamhet.

Riksdagen har tidigare beslutat att halvera Delmos anslag för 2019, och att anslaget ska användas för att avveckla myndigheten. Nu föreslår regeringen att Delmos får finansiering för att fortsätta sin verksamhet.

”Delmos har en viktig roll för att regeringens åtgärder mot segregation ska få genomslag och för uppföljning av arbetet. Regeringen anser därför att Delmos verksamhet ska fortsätta, och att myndigheten bör vara samordnande och bidra till långsiktighet i arbetet att minska och motverka segregation”, kommenterar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen i ett pressmeddelande.

Regeringen föreslår att anslaget till myndigheten ökar med 11 miljoner kronor. Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet står bakom förslaget, som kommer att finnas med i vårändringsbudgeten.

”Det är förstås glädjande att myndigheten får vara kvar och att vi får fortsätta att tillsammans med andra aktörer arbeta med att minska och motverka segregation”, kommenterar Inger Ashing, direktör på Delegationen mot segregation, regeringens besked i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.