»Det är allvarlig kritik«

SKOGSSTYRELSEN2008-04-04

Skogsstyrelsens generaldirektör Göran Enander sticker inte under stol med att Riksrevisionen har fog för sin kritik. ”Rutinerna har inte fungerat”, konstaterar han.

Göran Enander konstaterar att Skogsstyrelsen aldrig förut haft någon oren revisionsberättelse och han tar till sig av Riksrevisionens kritik.

– Det har varit stora inkörningsproblem sedan Skogsstyrelsen och de regionala skogsvårdsstyrelserna slogs samman till en gemensam myndighet den 1 januari 2006, säger han.

Enligt Göran Enander beror en stor del av svårigheterna på att det varit stora problem med det nya datasystem för ekonomi och personal som installerades då. Men också samordningen av rutiner som tidigare legat på olika håll har gått långsammare än vad han förväntat sig.

– Vi rapporterade en åtgärdsplan för regeringen två dagar efter att vi fick rapporten från Riksrevisionen.

Han konstaterar också att avvecklingen av projektet Gröna Jobb i praktiken innebar en halvering av Skogsstyrelsens omsättning och att det påverkat myndighetens arbete i hög utsträckning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA