DO granskar myndighets rekrytering

DISKRIMINERING2019-02-22
En person som sökte jobb på Strålsäkerhetsmyndigheten utan att få tjänsten anser sig ha blivit diskriminerad på grund av sin etniska tillhörighet. Nu öppnar Diskrimineringsombudsmannen, DO, ett granskningsärende gentemot myndigheten.

Personen i fråga kallades på två anställningsintervjuer efter att ha sökt en tjänst på Strålsäkerhetsmyndigheten i Solna, men blev inte utvald att till att gå vidare i processen. Enligt anmälan till DO begärde då den sökande ut meritförteckningarna för de personer som gick vidare i processen.

Hen ringde sedan upp Strålsäkerhetsmyndigheten för att argumentera för att de egna meriterna var bättre. Enligt anmälan ska den som tog emot samtalet då bland annat ha sagt att den sökande eventuellt skulle kunna få problem med kommunikationen, eftersom hen har ett annat modersmål än svenska.

Telefonsamtalet spelades in och skickades till DO, som nu har valt att inleda ett granskningsärende. Strålsäkerhetsmyndigheten har till 26 februari på sig att svara på frågor om den aktuella rekryteringsprocessen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.