Domstolsverket stäms inför AD

ST2003-10-30
ST anser att en kvinna vid Arvika tingsrätt sagts upp på felaktiga grunder. Därför har förbundet stämt Domstolsverket inför AD.

Den kvinna stämningen gäller hade varit tjänstledig från Arvika tingsrätt i två år för att jobba vid Uddevalla tingsrätt. Där kunde hon fortsätta arbeta med inskrivningsärenden när inskrivningsenheten i Arvika lades ner.

När hon sedan ville komma tillbaka till Arvika tingsrätt hävdade arbetsgivaren att det uppstod arbetsbrist. En arbetsbrist som bara gällde dem som huvudsakligen arbetar med inskrivningsärenden.

Då kvinnan är den enda med de arbetsuppgifterna delades hon in i en egen turordningskrets och sades upp.

Men ST anser att uppsägningen är felaktig då kvinnans arbetsuppgifter är i huvudsak jämförbara med domstolssekreterarna vid målenheten.

Den uppsagda kvinnan har jobbat 32 år vid Arvika tingsrätt vilket är längst av alla anställda. Om turordningskretsen gjordes större skulle hon inte sägas upp.

 

Turordningsavtalet

Vid uppsägningar är grundregeln i lagen om anställningsskydd, las, att de anställda turordnas utifrån sin anställningstid. Men i staten finns ett särskilt avtal, turas, som reglerar hur uppsägningar ska gå till. Vid arbetsbrist delas de anställda in i turordningskretsar. I varje krets ingår anställda med i huvudsak jämförbara arbetsuppgifter på samma ort. Den som har kortast anställningstid i kretsen sägs upp först.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.