Drygt hundra nya anstaltsplatser i Mariestad

KRIMINALVÅRDEN2024-02-16

Kriminalvården har fått tillstånd av regeringen att teckna ett 25-årigt hyresavtal för anstalten Rödjan i Mariestads kommun. Avtalet medger att anstalten byggs ut med bland annat två hus med 116 nya platser.

I ett pressmeddelande skriver regeringen att det nya hyresavtalet möjliggör nödvändiga anpassningar och kapacitetsökningar i ett läge då beläggningssituationen i både anstalter och häkten är mycket ansträngd.

Anstalten Rödjan utanför Mariestad är en öppen anstalt i säkerhetsklass 3 och har i dag 106 ordinarie platser. Med det nya hyresavtalet kommer ett antal byggnader att tillkomma i tre etapper. Två nya hus ska ge totalt 116 nya platser och en ny industribyggnad ska medge sysselsättning för de intagna. Dessutom omfattar planeringen lager, storkök och flera andra nya byggnader.

Kriminalvården räknar med att kunna börja flytta in i de nya lokalerna med start i februari i år och under två års tid.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA