Eliasson ska arbeta med krisberedskap

REGERINGSKANSLIET2021-01-22
Den tidigare generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Dan Eliasson, har fått arbetsuppgifter på Regeringskansliet. Han ska arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap, skriver Expressen.

Dan Eliasson lämnade 6 januari uppdraget som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Bakgrunden var att han fått hård kritik sedan Expressen avslöjat att han rest till Kanarieöarna under julledigheten, trots de råd och riktlinjer som regeringen och myndigheterna gått ut med under coronapandemin.

Liksom andra myndighetschefer som fått lämna sina uppdrag i förtid förflyttades han av regeringen till Regeringskansliet.

Nu har Dan Eliasson fått sina nya arbetsuppgifter specificerade, enligt Expressen. Han ska arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap. Enligt uppgifter till Expressen ska Dan Eliasson bland annat identifiera de områden där det är mest angeläget att se över lagstiftningen i syfte att kunna hantera kriser av varierande karaktär. 

Han behåller sin titel som generaldirektör och sin lön på 162 500 kronor i månaden. Hans anställning varar fram till 31 december 2022.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.