Eliasson ska arbeta med krisberedskap

REGERINGSKANSLIET2021-01-22

Den tidigare generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Dan Eliasson, har fått arbetsuppgifter på Regeringskansliet. Han ska arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap, skriver Expressen.

Dan Eliasson lämnade 6 januari uppdraget som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Bakgrunden var att han fått hård kritik sedan Expressen avslöjat att han rest till Kanarieöarna under julledigheten, trots de råd och riktlinjer som regeringen och myndigheterna gått ut med under coronapandemin.

Liksom andra myndighetschefer som fått lämna sina uppdrag i förtid förflyttades han av regeringen till Regeringskansliet.

Nu har Dan Eliasson fått sina nya arbetsuppgifter specificerade, enligt Expressen. Han ska arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap. Enligt uppgifter till Expressen ska Dan Eliasson bland annat identifiera de områden där det är mest angeläget att se över lagstiftningen i syfte att kunna hantera kriser av varierande karaktär.

Han behåller sin titel som generaldirektör och sin lön på 162 500 kronor i månaden. Hans anställning varar fram till 31 december 2022.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.