ESV bjuder in fler myndigheter

STATSFÖRVALTNING2021-08-20
Ekonomistyrningsverket, ESV, vill återigen träffa myndighetsledningar för att diskutera ekonomistyrning. I den här omgången handlar det om digitala möten.

ESV har tidigare erbjudit myndigheterna att hålla ledningsgruppsmöten i ESVs lokaler för att diskutera förutsättningarna att gå vidare med statens ekonomistyrning. Under pågående pandemi vill ESV ha fler överläggningar, men nu handlar det om att låta ESVs experter delta digitalt.

ESV vill att de myndigheter som är intresserade ska få tillfälle att låta sina ledningsgrupper diskutera styrningsfrågor utifrån den enskilda myndighetens perspektiv med ESVs experter. Syftet är att få till ett ömsesidigt utbyte mellan ESV och de inbjudna myndigheterna.

Före pandemin träffade ESV fyra myndigheter. Då diskuterades bland annat effektiviseringar, tillitsbaserad styrning, intern styrning och kontroll, finansiering och utformning av årsredovisningen. Vilka frågor som blir aktuella beror på den enskilda myndighetens behov.

En av de myndigheter som då träffade ESV var Revisorsinspektionen. Enligt myndighetschefen Per Johansson gav samarbetet positiva och konkreta resultat. I ESVs pressmeddelande förklarar han att kan vara svårt att fånga upp nya regler och förstå vilka krav det ställer på myndigheten i praktiken.

”Vi fick konkreta tips om hur vi kan använda resultatindikatorer, med antal överklagade ärenden som ett mått till exempel. Så det blev ett direkt stöd i arbetet med årsredovisningen”, konstaterar Per Johansson i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.