ESV vill prata styrning med myndigheter

STATSFÖRVALTNING2019-06-05
Ekonomistyrningsverket, ESV, vill träffa myndighetsledningar för att diskutera ekonomistyrning i staten. ESV erbjuder intresserade myndigheter att hålla ledningsmöten i deras lokaler för att stötta myndighetsledningarna.

Myndighetsledningar kan ha ett annat perspektiv på frågor om ekonomisk styrning än controllers och redovisningsansvariga, konstaterar ESV i ett pressmeddelande. Genom att ge ledningsgrupper möjlighet att diskutera styrningsfrågor utifrån den enskilda myndighetens perspektiv vill ESV bredda stödet inom sina verksamhetsområden.

I våras genomförde Skogsstyrelsen ett likartat upplägg, med ett ömsesidigt utbyte mellan myndigheterna, skriver ESV.

”Det finns goda möjligheter till ett ömsesidigt utbyte. Vi ökar vår förståelse för myndigheternas utmaningar samtidigt som vi kan berätta om ESVs stöd och hur vi kan bistå myndigheterna med vår sakkunskap”, kommenterar ESVs generaldirektör Clas Olsson erbjudandet i pressmeddelandet.

Vilka ämnen som kan vara aktuella att diskutera beror enligt ESV på den enskilda myndighetens behov. Det kan gälla tillitsbaserad styrning, effektiviseringar, regeländringarna för intern styrning och kontroll samt resultatredovisning eller analys, bedömning och utformning av nästa årsredovisning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.