Ett fyrtiotal nya jobb när Åbyanstalten öppnas på nytt

KRIMINALVÅRDEN2022-11-18
Kriminalvården har beslutat att öppna anstalten Åby öster om Uppsala på nytt. Beslutet innebär enligt ett pressmeddelande minst 60 nya platser och omkring 40 nya arbetstillfällen.

Anstalten Åby har varit stängd sedan 2013, och byggnaderna har stått oanvända sedan dess. Nu ska lokalerna renoveras och anstalten öppnas på nytt under hösten 2023. Det innebär att Kriminalvården får tillgång till minst 60 nya platser och cirka 40 nya arbetstillfällen.

”Vi är mycket glada att efter snart tio års bortavaro återigen få bedriva högkvalitativ kriminalvård på den öppna anstalten Åby, som har en ganska lång historia inom myndigheten”, kommenterar Pernilla Vikström, kriminalvårdschef för häktet Uppsala, beslutet i pressmeddelandet.

Anstalten Åby kan enligt pressmeddelandet komma att utökas med fler platser längre fram.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.