Få anser att de har sitt drömjobb

ARBETSMARKNAD2018-08-22

Få upplever att de har sitt drömjobb. Knappt en av tre anser dock att det nuvarande jobbet ligger ganska nära deras drömjobb. Det framgår av en undersökning från Manpower. Varannan anser att de befinner sig långt från drömjobbet.

Manpower har ställt frågor om drömjobbet till en panel bestående av 1812 personer. 6 procent uppgav att de hade sitt drömjobb, 29 procent att det nuvarande jobbet ligger ganska nära ett drömjobb. Mest nöjda var egenföretagare, följt av personer som arbetar i intresseorganisationer. Hälften av de tillfrågade tycker att deras nuvarande jobb ligger långt eller ganska långt från ett drömjobb.

Fyra av fem av de tillfrågade tycker att det är viktigt att få sitt drömjobb, var tredje anser att det är mycket viktigt. Det främsta hindret att faktiskt få sitt drömjobb är brist på de rätta kontakterna, säger var tredje av de tillfrågade. Andra hinder är att det är för sent att börja om (21 procent), att man har fel utbildning (19 procent) eller att man inte har de färdigheter/talang som krävs (18 procent).

Populäraste yrken

  1. Ingenjör
  2. Säljare
  3. Administratör
  4. Projektledare
  5. Kommunikatör/Marknadsförare
  6. Ekonom
  7. Programmerare
  8. Lärare
  9. Maskinoperatör
  10. Managementkonsult

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA