Annons:

Facket kräver stopp för "visstidspolitik"

TYSKLAND2018-03-28

– Vi kräver sedan länge ett stopp för den här visstids­politiken, säger Wolfgang Pieper, styrelseledamot i den fackliga organisationen Verdi.

Av:  Arvid Jurjaks

Antalet visstidsanställningar har generellt sett minskat sedan 2011 i Tyskland. Men inom offentliga sektorn har de på sina håll ökat med upp till det tredubbla, förklarar han.

Wolfgang Pieper tror att den nya regeringens politik kan minska antalet visstidsanställningar utan saklig grund. Samtidigt påpekar han att staten satt i system att använda sig av visstid som motiveras med exempelvis arbetstoppar, vilket kommer att bli fortsatt svårt att komma åt.

– Det är viktigt att staten som arbetsgivare snabbt omsätter de nya reglerna, säger Wolfgang Pieper.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA