Falun kräver Postnord på 453 000 kronor

POSTNORD2019-09-24
Postnord krävs på 453 000 kronor av Falu kommun för missen med poströster som ledde till omval i Falun. Enligt kommunen var det Postnords fel att en säck med poströster kom fram för sent, skriver Dala-Demokraten.

De försvunna poströsterna i Falun ledde till att det måste hållas ett omval i Falun 7 april i år. Enligt tidningen kostade omvalet kommunen mer än 1,5 miljoner kronor, för bland annat personal och utbildningar. Regeringen har beviljat 1,1 miljon i statsbidrag, men resten kräver nu kommunen att Postnord betalar. Postnord bestrider kravet och anser att det var kommunens personal som skulle ha hämtat kuverten.

Postnord arbetar nu för ökad säkerhet i leveranserna till nästa val 2022, säger Postnords produktionschef Mathias Krümmel till Dala-Demokraten. Digital spårning av försändelser ska visa om poströster är levererade och uthämtade:

”Det måste fungera till hundra procent”, säger Mathias Krümmel till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.