Falun kräver Postnord på 453 000 kronor

POSTNORD2019-09-24

Postnord krävs på 453 000 kronor av Falu kommun för missen med poströster som ledde till omval i Falun. Enligt kommunen var det Postnords fel att en säck med poströster kom fram för sent, skriver Dala-Demokraten.

De försvunna poströsterna i Falun ledde till att det måste hållas ett omval i Falun 7 april i år. Enligt tidningen kostade omvalet kommunen mer än 1,5 miljoner kronor, för bland annat personal och utbildningar. Regeringen har beviljat 1,1 miljon i statsbidrag, men resten kräver nu kommunen att Postnord betalar. Postnord bestrider kravet och anser att det var kommunens personal som skulle ha hämtat kuverten.

Postnord arbetar nu för ökad säkerhet i leveranserna till nästa val 2022, säger Postnords produktionschef Mathias Krümmel till Dala-Demokraten. Digital spårning av försändelser ska visa om poströster är levererade och uthämtade:

”Det måste fungera till hundra procent”, säger Mathias Krümmel till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA