Finansinspektionens chef avgår

FINANSINSPEKTIONEN2015-04-09

Finansinspektionens chef Martin Andersson avgår, bara månader efter att hans uppdrag förnyats. Han ska i stället bli partner i den finansiella konsultfirman Oliver Wyman, men räknar med minst ett halvårs karenstid, skriver Svenska Dagbladet.

Flera anonyma källor uppger att det länge funnits en konflikt mellan Finansinspektionens Martin Andersson och Riksbankschefen Stefan Ingves, skriver Svenska Dagbladet. De har haft olika uppfattningar i sakfrågor och stridit om ansvaret för den makroekonomiska tillsynen.

Men Martin Andersson säger att relationen inte alls påverkat hans beslut att avgå, vilket sker med omedelbar verkan. Han anför familjeskäl: ”Jag är ensamstående pappa till tre barn och kommer att gifta mig i sommar, med en dansk kvinna som bor i Köpenhamn. Det här nya jobbet ger mig en möjlighet att få ett lite lättare privatliv.”

Martin Andersson tillsattes som generaldirektör 2009 och fick ett nytt treårigt förordnande i januari. Det är beklagligt att han nu lämnar sitt uppdrag, skriver finansmarknadsminister Per Bolund, MP, i ett pressmeddelande.

”Han har gjort ett bra arbete och jag hade gärna sett att han stannat tiden ut, men jag respekterar hans beslut.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA