Fler anmäler åldersdiskriminering

DO2014-08-14
Antalet anmälningar om åldersdiskriminering har fördubblats det senaste året. Under de första fem månaderna fick DO in 187 anmälningar, skriver Dagens Arena. Det är nästan lika många som under hela 2013.

Totalt fick Diskrimineringsombudsmannen, DO, in drygt 1 800 anmälningar under 2013. Av dem handlade var tionde om åldersdiskriminering.  Någon uppenbar förklaring till den kraftiga ökningen i år har inte myndigheten.

”Vi har inte gjort någon analys av resultatet, men en anledning kan vara att anmälningarna har ökat totalt med runt 25 procent. Siffrorna fluktuerar också en del. År 2009, när ålder blev en diskrimineringsgrund, fick vi in 291 anmälningar”, säger Clas Lundstedt, pressansvarig på DO, till Dagens Arena.

En annan förklaring kan enligt myndigheten vara att diskrimineringslagstiftningen om ålder utvidgades under 2013 till att gälla fler samhällsområden, skriver tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Diskriminering
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.