Fler kvinnor än män på statens topposter

JÄMSTÄLLDHET2023-09-28

Kvinnorna har blivit fler än männen på de ledande befattningarna i den civila statsförvaltningen.

2021 var andelen kvinnor och andelen män på ledande positioner i den civila delen av statsförvaltningen exakt lika stora, och 2022 hade kvinnornas andel växt till 50,7 procent, framgår av statistik i regeringens budgetproposition för 2024.

Om även Försvarsmakten räknas in var andelen kvinnor på statliga topposter 46,8 procent 2022. Det är en ökning med 0,9 procentenheter sedan 2021.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Jämställdhet
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA