Fler polisanställda varnas

RÄTTSVÄSENDET2010-01-26
Antalet polisanställda som fått en varning i myndighetens personalansvarsnämnd har nästan tredubblats mellan 2008 och 2009, visar en redovisning från Rikspolisstyrelsen, RPS.

År 2009 varnades 59 polisanställda, mot 23 under 2008. De två föregående åren utdelades ännu färre varningar.

Lena Kangas, chef för polisens interna utredningsenhet i Stockholm, säger till nyhetsbyrån Siren att den stora ökningen kan ha ett samband med nya signaler från ledningen:

”Vid ett möte i våras där länspolismästare från hela landet deltog betonade rikspolischefen Bengt Svenson att det är viktigt att alla ärenden verkligen överlämnas till personalansvarsnämnden för bedömning. Tidigare kan det ha varit så att man i en del län löst situationer själva i stället för att överlämna ärendena till nämnden.”

Utöver varningarna beslutande personalansvarsnämnden om avsked i sex fall och löneavdrag i elva fall.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.