Flixtrain ny operatör i spårtrafiken

SPÅRTRAFIKEN2019-09-24
Det tyska bolaget Flixbus kommer nästa år att börja köra persontåg på den svenska marknaden under namnet Flixtrain. Bolaget ska trafikera sträckorna Stockholm–Göteborg och Stockholm–Malmö.

Flixbus startades 2013 i Tyskland, och har vuxit snabbt på fjärrbussmarknaden i Europa. Bolaget har för närvarande cirka 1 300 anställda i 29 länder.

”Flixtrain lanserades för ca 1,5 år sedan i Tyskland. Inspirerade av framgången vi har nått där, utvärderade vi möjligheten att trafikera tåg även i andra länder”, skriver Peter Ahlgren, vd för Flixbus Norden, i ett pressmeddelande.

Bolaget ansökte i våras hos Trafikverket att få köra tåg i Sverige. Sedan ansökan godkänts kommer Flixtrain enligt pressmeddelandet att trafikera sträckorna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Mellan Stockholm och Göteborg stannar tågen i Falköping, Hallsberg och Södertälje. På sträckan Stockholm-Malmö blir det stopp i Lund, Alvesta, Nässjö, Linköping och Norrköping.

Efter lanseringen i Tyskland blir Sverige den andra marknaden som bolaget kör tåg i.

”Planen är nu att ha tåg rullande i första halvan av 2020”, skriver Peter Ahlgren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

spårtrafiken
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.