Föll med truck från lastkaj

POSTEN2014-02-07
En ST-medlem på Posten i Karlstad skadades allvarligt i en olycka när hans truck föll från en lastkaj. Olyckan berodde på att en parkerad lastbil vid kajen gled i väg när han skulle köra ut på lastbilens nedfällda ramp.

– Det var en otäck olycka. Den kunde ha slutat ännu värre, han föll ned på marken tillsammans med trucken, säger Patrik Lindbladh, sektionsordförande för ST inom Posten logistik.

Lastbilar som ska lastas eller lossas ska enligt reglerna alltid vara förankrade i väggen eller låsta med stoppklossar, men det hade inte skett i detta fall. Enligt Patrik Lindbladh är det vanligt förekommande att lastbilar inte säkras.

– Jag skulle tro att minst hälften inte säkrar upp.

Ibland beror det på slarv, anser han. Men i andra fall kan tidspress och stress leda till att man inte vidtar säkerhetsåtgärder.

– Det är inget tvivel om att vi inte alltid har tillräckligt mycket tid för att sköta arbetet på ett tillfredsställande sätt.

ST ser mycket allvarligt på händelsen, säger Patrik Lindbladh.

– Polisen var där, och Arbetsmiljöverket kräver en åtgärdsplan. Även arbetsgivaren tycker att detta är väldigt allvarligt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Pontus Rosén (ej verifierad) tors, 05/22/2014 - 12:21
Finns faktiskt Seriösa lösningar som är helautomatiska för att förhindra denna typen av olyckor. Och då menar jag inte spännband eller mjuka gummiklossar..

Kontakta mig om ni vill veta mer.....Redaktionen har min e-post adress
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.