Förhandlingar om sparkrav inom Ams

NYHET2004-04-30

– Förhandlingar pågår. Mycket mer kan jag inte säga om besparingarna, förklarar Thomas Fager, ordförande för ST inom Arbetsmarknadsverket.

I onsdags fick personalen vid Ams veta att det blir besparingar inom den centrala administrationen, det vill säga på länsarbetsnämnderna och vid huvudkontoret.

Orsaken är att Ams inte fått några extra pengar för att kunna bygga ut servicen via Internet och att inrätta tre kontor med telefonservice, så kallade kundtjänster.

Siffran 150 miljoner kronor har nämnts, men det gäller enbart kostnaderna för telefonstödet på kundtjänsterna.

Därutöver tillkommer kostnader för omorganisationen, kompetensutveckling och ökad Internetservice.

Men varken Anders Rydh, direktör vid Ams, eller avdelningsordförande Thomas Fager vill säga något om hur stor besparing det rör sig om totalt. Båda hänvisar till pågående förhandlingar.

– Vi gör naturligtvis allt vi kan för att det inte ska bli några uppsägningar. Det finns många alternativa besparingsmöjligheter. Mer kan jag inte säga just nu då förhandlingarna är inne i ett känsligt läge, säger Thomas Fager.

ST har tagit in en arbetstagarkonsult för att få en opartisk bedömning av ekonomi och organisation.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA