Förlorar jobbet efter att ha knäat ordningsvakt

POLISEN2024-03-27

En polisanställd i Mellansverige döms för våld mot tjänsteman sedan hon knäat en ordningsvakt i skrevet. Som en konsekvens av domen skiljs hon även från sin anställning.

Den incident som lett till domen mot den polisanställda kvinnan inträffade förra sommaren, då en ordningsvakt skulle omhänderta henne för berusning. I samband med ingripandet knäade hon vakten i skrevet, varpå vakten fick mycket ont. Händelsen kom sedan att polisanmälas.

Nu går tingsrätten på åklagarens linje och dömer kvinnan för våld mot tjänsteman. I domen skriver tingsrätten att våld mot tjänsteman är ett sådant brott där fängelse ska övervägas som påföljd, men eftersom Polismyndighetens personalansvarsnämnd tidigare meddelat att kvinnan kommer att skiljas från sin tjänst om hon döms för detta brott, bestämmer rätten straffet till villkorlig dom. Kvinnan ska även betala skadestånd till ordningsvakten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA