Förmedling för akademiker läggs ner

ARBETSMARKNAD2008-10-29

Den akademikerförmedling som fyra Sacoförbund driver tillsammans med Manpower och Salus Ansvar läggs ner. Orsaken är dålig lönsamhet, enligt Jusektidningen.

För att råda bot på akademikerarbetslösheten startade Jusek, Civilekonomerna, Sveriges ingenjörer och Naturvetareförbundet en egen jobbförmedling i juni 2007.

Intäkterna skulle i första hand komma från presumtiva arbetsgivare, men också från de fyra fackförbunden.

Men förmedlingen drog in mindre pengar än beräknat och verksamheten har krympt från 20 anställda till 10 anställda, enligt Jusektidningen. Vid årsskiftet avvecklas jobbförmedlingen helt.

– Eftersom närmare 1500 Jusekmedlemmar varit inskrivna på akademikerförmedlingen och haft tillgång till coachningen, så har vi fått valuta för vår avgift, säger Juseks vd Louise Adelborg, till Jusektidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA