Förmedling för akademiker läggs ner

ARBETSMARKNAD2008-10-29
Den akademikerförmedling som fyra Sacoförbund driver tillsammans med Manpower och Salus Ansvar läggs ner. Orsaken är dålig lönsamhet, enligt Jusektidningen.

För att råda bot på akademikerarbetslösheten startade Jusek, Civilekonomerna, Sveriges ingenjörer och Naturvetareförbundet en egen jobbförmedling i juni 2007.

Intäkterna skulle i första hand komma från presumtiva arbetsgivare, men också från de fyra fackförbunden.

Men förmedlingen drog in mindre pengar än beräknat och verksamheten har krympt från 20 anställda till 10 anställda, enligt Jusektidningen. Vid årsskiftet avvecklas jobbförmedlingen helt.

– Eftersom närmare 1500 Jusekmedlemmar varit inskrivna på akademikerförmedlingen och haft tillgång till coachningen, så har vi fått valuta för vår avgift, säger Juseks vd Louise Adelborg, till Jusektidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.